Založ si blog

Politický smog

Kedysi, za čias socializmu, sa u nás (vtedy sa to volalo Československá socialistická republika) razilo aj ironické heslo „Jména hloupých na všech sloupích“. Pamätám si úžasne kreatívny systém, ktorý ktosi nazval „NAZAG“, čo znamenalo „Názorná agitácia“. Transparenty, obrovské fotografie, balóniky, skandovanie, mávatká… To, čo sa deje dnes, nie je nič nové pod slnkom.

V dnešnej dobre politického smogu bilbordov, na ktorých najlepšie profitujú reklamné agentúry a menej už občan – volič, sa pomaly zdajú viac účinné nápisy nastriekané na múroch.

Už niekoľko týždňov na múre „Potemkinovského domu“ (z domu je už len predná stena a okná) na pešej zóne Lichnerovej ulice v Senci svieti nasprejovaný lakonický nápis MATELKOVIČ A FASULÍK.

Kto a prečo ho tam nastriekal, to si môžeme len domyslieť. Len mi napadá, že modloslužobníctvo, nápisy na múroch a váľanie sôch, bývajú vždy predzvesťou zmiem spoločenských systémov.

A tie zmeny sa zvyknú diať formou revolúcie

 

.:.

vojna na Ukrajine, Rusko, Petrohrad

ONLINE: Kyjev s našou pomocu môže opäť zaútočiť v roku 2025, verí Biely dom

05.05.2024 07:25

Ukrajina so schválenou vojenskou pomocou Spojených štátov udrží obranu a v roku 2025 môže aj zaútočiť, uviedol Jake Sullivan.

nôž, krv, zranenie

Zradikalizovaný mladík pobodal muža v Perthe, austrálska polícia ho zastrelila

05.05.2024 06:22

Polícia na západe Austrálie zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca, ktorý v nedeľu na verejnosti nožom poranil jednu osobu.

Czech Republic V4

Babiš s ruskými vlajočkami na lícach a nevydarený náhradník exministerky. Strelila si Fialova vláda až tri rýchle vlastné góly?

05.05.2024 06:00

Europoslanec sa hanbí za predvolebnú antikampaň svojich straníckych kolegov a dianie okolo odvolania ministerky vyzerá ako politická tragikomédia.

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

pizurny2

Slová strácajú svoj pôvodný význam a činy pravý zmysel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,253
Celková čítanosť: 2193239x
Priemerná čítanosť článkov: 1750x

Autor blogu

Kategórie