Založ si blog

Psí život Bobyho

🙁 BOBY, ODPOČÍVAJ V POKOJI…
(Pobral sa za gazdom)
.
.
Boby je neznámeho pôvodu, povahy pomerne miernej a chutí mu všetko. Na svoj vek ešte vyzerá celkom dobre. Je už na dôchodku a neduhy staroby neobchádzajú ani jeho. Chudáčik, skoro vôbec už nepočuje a vidí dosť slabo. Hoci si neužíva vymoženosti psích hotelov, či kaderníkov, nepotrebuje ani svojho psieho neurológa.
.
Boby si žije na svojom dvorčeku, občas znudený zazíva, prehne starý chrbát a chňapne po imaginárnej muche. Počas letných výpekov odovzdane leží v tieni starej višne. (vpravo)
Ale zdá sa, že aj jeho čas sa už pomaly nachýlil. Nedávno umrel jeho gazda a odvtedy ho stále vyzerá pri bráničke. Gazda však už nikdy nepríde…
.
Vraví sa: psí život. Nuž nebolo by asi najhoršie mať tak život ako Boby. O všetko má postarané. Netrápi ho politika, vždy má plnú misku a čerstvú vodu. Pravidelne ocikáva múr domu, aby sa vedelo, že je ešte tu. (vľavo)
.
Jeho gazda však stále nechodí, tak náš Boby je stále smutnejší. Vyzerá to tak, že sa pomaly poberie za ním, len sa nevie, či pôjde do ľudského, alebo do psieho neba…
.
.:.
Anton Pižurný
foto autor
PS: Tak aj Boby sa už pobral do neba… za svojím gazdom…

 

A t e n t á t

26.07.2024

Ťurma alebo smrť

23.07.2024

ŤURMA ALEBO SMRŤ . Prvýkrát v živote sa mi nechce písať báseň. . Pre kamaráta, ktorému som veril, že to už konečne dá, . ale on po ixtý raz podpísal reverz, odišiel aj z odvykačky vo Veľkom Záluží . a vrátil sa späť do ohnivej špirály, ktorá má len jeden koniec. . Ťurma alebo smrť. . Prvýkrát v živote sa mi zdá zbytočné napísať báseň. . .:. AP, 23. júl [...]

Veľa šťastia, pán Gorsky!

22.07.2024

VEĽA ŠŤASTIA, PÁN GORSKY! . Keď astronaut misie Apollo Neil Armstrong prvýkrát kráčal po Mesiaci, nielenže urobil svoj slávny „Jeden malý krok pre človeka; jeden obrovský skok pre ľudstvo“, ale nasledovalo niekoľko poznámok, vrátane obvyklej prevádzky COM medzi ním, ostatnými astronautmi a riadením misie. Predtým, ako znovu vstúpil do pristávacieho modulu, [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

pizurny2

Slová strácajú svoj pôvodný význam a činy pravý zmysel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,321
Celková čítanosť: 2308389x
Priemerná čítanosť článkov: 1747x

Autor blogu

Kategórie