Založ si blog

Poznatky z prvej línie

Den po dobrovolnickom vikende. Moje poznámky – z druhej strany testov.

1) Nehovorme uz, ze to bolo dobre zorganizovane. Nebolo. Zorganizovane vyzera inak. Ale dohnali sme to excelentnou improvizaciou. Ked je na hovno dirigent, improvizacia moze zachranit vysledny dojem. A kedze sme mali aj vojakov z posadkovej hudby, poviem tak, ze sme chvilami sice isli do jazzu, ale – boha jeho – nepoznali ste to a trsali ste makarenu.

2) Pravi hrdinovia vikendu su miestne samospravy, my vsetci ostatni sme isli podla nich. Oni hrali bicie, basu, rytmicke gitary … drzali vsetko pokope.

3) Humor je najviac. Katka davala pri registraci herecke etudy s ukazkami ako sa dobijaju cipy, ja som sa pri vydavani certifikatov pytal ci chcu chlapceka alebo dievcatko. Ludia si pytali hamburgery a podvecer aj punce. Vsetci boli vystresovani, ale smiech cez slzy po odbere je lepsi ako len slzy a s kazdym negativnym certifikatom padol obrovsky kamen zo srdca, takze slo to.

4) Ak sa nieci podarilo, tak len preto, ze na nizsej urovni fungovala
komunikacia. Kto nevie komunikovat, nech nic neorganizuje, ani nic neriadi. A uz vobec nie v krize.

5) Testy … ako to slusne … ukazu co je zjavne. Ak mate horucku a plny nos a neviete ci je korona alebo soplik, su fajn. Vtedy uz zachytia o co ide. Ale ak ste boli v kontakte s pozitivnym, este vam nic nie je a chcete vediet ci ste zdravi a neohrozujete inych, tak jedine PCR.
A ministra zdravotnictva, co povie, ze dva antigenove testy su ako jeden PCR rovno kopnite do riti. Uz toho posral dost.

6) Je fasa ze neni celoplosne druhe kolo (ehm, nepytajme sa ci je v skladoch dost ochrannych pomocok pre vsetkych, aby mohlo byt plosne). Ale kym nebude znovu 20-50 dohladanych a preventivne otestovanych negativnych na 1 pozitivneho, tak druha vlna ide dalej. Myslime na to. Aj v Bratislave, prosim.

7) To rucne vypisovanie, odovzdavane papieriky a papierove certifikaty …
musi jebat, chalani, ze? Dnes som vyplnil a podal danove za 20 minut z domu. To je normalne v roku 2020. Ale hento – za tri dni by na svete bola stranka, kde sa zaregistrujete, booknete cas, bez cakania pridete, idete na odber a kym pridete domov, cinkne vam v maili vysledok. Namiesto tej dezolatnej akoze „organizacie“ z analogovej doby…ale to sme pro organizacii a vraciame sa k bodu 1.

8) Zvysok je na Vas. Ak si fakt myslite, ze to bolo fajn, tak mate presne taku vladu, aku si zasluzite. A zasluzili ste si aj tu vladu predtym. Aj mafiu, aj zlodejov. Vase nizke naroky su na vine, ze stat vyzeta ako vyzera. Ak nechcete konecne funkcny stat, co bude robit len malo veci, ale zato ich bude robit dobre a zvysok necha na samospravy a samotnych ludi – sorry, ale nerozumiem vam ani trochu. Tato.akcia bola jasnym dokazom, co treba zmenit.

9) Zhrnute: Zvladli sme to, som nasraty a ked bude treba, bez vahania idem zas.

(c) Dušan Deván

Voliť volov

16.04.2024

P o l i t i c i

15.04.2024

Tak kto?

14.04.2024

Tak kto bude šéfom PS?

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Predseda KDH Milan Majerský

KDH listom žiada eurokomisiu, aby nám nepozastavila čerpanie financií z plánu obnovy

16.04.2024 17:34

"Nechceme, aby za 'prešľapy' vlády bol potrestaný občan," vyhlásil líder hnutia Milan Majerský.

pizurny2

Slová strácajú svoj pôvodný význam a činy pravý zmysel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,235
Celková čítanosť: 2162964x
Priemerná čítanosť článkov: 1751x

Autor blogu

Kategórie