Založ si blog

Toxickí ľudia na internete

ÚTOKY TOXICKÝCH ĽUDÍ
(Kyberšikana v praxi)

To zlo a nenávisť v niektorých ľuďoch na internete je priam hmatateľné. Nemám na mysli teraz len politiku, alebo spoločenské dianie. Mám na mysli ľudí, ktorí neuveriteľne zákerným spôsobom dokážu dlhý čas masívne škodiť druhému človeku šírením brutálnych intríg a vymyslených klebiet, zasahujúcimi do najužšieho súkromia druhého človeka, ktorého si vybrali za cieľ.
Za cieľ zlikvidovať ho.

Robia to veľmi sofistikovane, cez falošné profily, cez nastrčených ľudí, potajomky, poza chrbát a v skupinách. Ako povedal už Hitlerov minister propagandy Goebels: „Stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou“.

Takéto konanie Trestný poriadok nazýva „kyberšikana“ a je za to sadzba odňatia slobody do výšky jedného roka. Im je to však jedno, pretože si myslia, že sa na nich nepríde. Ale príde, Božie mlyny melú pomaly, ale čisto. Častokrát sa takíto ľudia ukrývajú napríklad za príjemnú masku spoločensky uznávaného umelca, dokonca môžu byť so svojím cieľom – ich obeťou – navonok priateľ. Kto to nezažil na vlastnej koži, asi neverí tomu, čo teraz píšem. Ale je to tak.

Tieto persóny to robia z viacerých dôvodov. Najjednoduchším vysvetlením ich konania je psychická porucha, ktorú taja a maskujú. (Možno niektorí poznáte aj to, ako sa dokáže mstiť ohrdnutá žena – zmení sa na Diabla.) Ale najobludnejším dôvodom je chorobný druh závisti, chorobnej žiarlivosti. Závidia svojmu cieľu výzor, talent, postavenie, atď. Ich útoky s úmyslom zlikvidovať svoj objekt záujmu sú vedené nenávisťou, posadnutosťou, len aby im nestál v ceste a pozornosť okolia sa sústredila na nich.

Nie je to nič smiešne. Ten, kto zažil takéto brutálne útoky vie, o čom píšem. Ostatných som len chcel informovať o nebezpečnom počínaní týchto toxických ľudí, o ktorom mnohí vedia, ale radšej sú ticho, čím ale vlastne legalizujú kyberšikanu.

.:.
(ap)

V o l i č

29.03.2024

voľne podľa Haščáka

Ku Dňu učiteľov

28.03.2024

UČITEĽOM Z LÁSKY . Pani učiteľka slovenčiny na dôchodku bývajúca nad nami . dnes, hoci nie je nedeľa, nahnevane búši tĺčikom do dvoch rezňov, . akoby zabíjala svoje spomienky na časy, . keď učiteľ bol váženým človekom . a človek nebol človeku vlkom. . .:. Anton Pižurný

Sociálna balada

27.03.2024

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

pizurny2

Slová strácajú svoj pôvodný význam a činy pravý zmysel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,218
Celková čítanosť: 2136607x
Priemerná čítanosť článkov: 1754x

Autor blogu

Kategórie